وبسایتهای واکنشگرا یا ریسپانسیو به وبسایتهایی گفته میشود که در دستگاههایی با ابعاد و رزولوشن مختلف از خود سازگاری نشان میدهند و در همه انواع صفحه نمایشها مانند موبایل، تبلت، کامپیوتر و… به خوبی نمایش داده میشوند.
در دنیای امروز اکثر کاربران از موبایل و تبلت نیز برای ورود به مرورگرها استفاده میکنند. بنابر این سهم زیادی از ورودیهای سایت از این طریق وارد تامین میشوند و اگر وبسایت شما ریسپانسیو یا واکنشگرا نباشد، آنها را بهراحتی از دست خواهید داد. وبسایتهایی که توسط شرکت آراد سیستم طراحی میشوند، قابلیت ریسپانسیو بودن را در دل خود جای دادهاند.
در ادامه شما را با مهمترین مزایای طراحی یک وبسایت ریسپانسیو آشنا خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
مزایای ریسپانسیو یا واکنشگرا بودن وبسایت
- از آن جایی که گوگل قصد دارد نیاز کاربران را رفع کند و به فکر راحتی آنها است، وبسایتهایی که ریسپانسیو یا واکنشگرا هستند، امتیاز بالاتری از گوگل دریافت میکنند و در نتیجه در صفحات گوگل در رتبههای بالاتری جای میگیرند.
- سایتهای ریسپانسیو در همه انواع مرورگرهای جدید و قدیمی به بهترین شکل ممکن به نمایش در میآیند.
- از آن جایی که ریسپانسیو بودن در سئو سایت نیز موثر است، به تبع آن تعداد بازدیدکنندگان وبسایت نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
- وبسایتهای ریسپانسیو از محبوبیت بالایی بین موتورهای جست و جو برخوردار هستند.
چگونه از بابت ریسپانسیو بودن وبسایتمان آسوده خاطر شویم؟
ابتدا وبسایت خود را در دستگاههای لپ تاپ و کامپیوتر باز کنید. با کم و زیاد کردن عرض مرورگر اگر چیدمان و اجزای موجود در وبسایت متناسب با عرض صفحه تغییر کرد، آن وبسایت در لپ تاپ و کامپیوتر شما چنین است. در دستگاههای دیگر مثل موبایل و تبلت نیز داستان از همین قرار است و شما باید هنگام ورود به وبسایت با باگهای مختلف مواجه نشوید.
برای بررسی ریسپانسیو بودن وبسایت ابزارهای مختلفی نیز وجود دارند که ما در اینجا به ذکر نام آنها بسنده خواهیم کرد:
- Xrespnd
- Responsinator
- Google mobile test
- Am I responsive
- Designmodo responsive test
- Chrome inspect element
اشتباهات متداولی که در طراحی وبسایت ریسپانسیو رخ میدهد
همانگونه که در ابتدا نیز اشاره کردیم، بخش زیادی از مشتریان شما در تلفنهای همراه وجود دارند و ریسپانسیو بودن سایت کمک زیادی به حفظ و افزایش کاربرانتان خواهد داشت. در نتیجه باید به طراحی درست رابط گرافیکی(ui) و طراحی درست تجربه کاربری(ux) توجه ویژهای داشته باشید. چرا که با افزایش کیفیت وبسایت ، نرخ تبدیل و درنتیجه فروش شما را افزایش خواهد یافت.
در ادامه به مهمترین نکاتی که برای جلوگیری از اشتباهات در طراحی وبسایت ریسپانسیو باید انجام داد خواهیم پرداخت.
نوشتن متنهای طولانی در وبسایت
متنهای نوشته شده در وبسایت شما باید تا حد امکان کوتاه باشند. این اتفاق برای کاربرانی که از طریق مرورگرهای موبایل وارد وبسایتتان میشوند بیشتر نمود پیدا میکند. چون صفحه نمایش موبایلها اغلب کوچک بوده و خواندن عنوان و پاراگرافهای طولانی برای کاربر بسیار دشوار خواهد بود. همچنین فونت ریز نیز نباید در طراحی سایت استفاده شود. پیشنهاد ما این است اگر متنی طولانی در صفحات وبسایت دارید، از دکمههای بیشتر بدانید و ادامه مطلب استفاده کنید.
قرار ندادن لینک تماس
سعی کنید در طراحی وبسایت خود برای این که تجربه کاربری آسانی برای کاربر ایجاد شود، در قسمت هدر وبسایت خود شماره تماسها را بهصورت لینک قرار دهید تا آنها فقط با لمس یک دکمه با شما تماس بگیرند.
جمعبندی
طراحی وبسایت ریسپانسیو علاوه بر ایجاد تجربه کاربری مثبت برای کاربران، موجب بهبود رتبه سئو سایت شما و در نتیجه افزایش میزان ورودیهای سایت شما میشود. بنابر این باید از این پس رعایت آن را بیش از پیش جدی بگیرید. اگر این مطلب برای شما مفید بود، آن را با سایر افراد نیز به اشتراک بگذارید.